Over mijn sabbatical en een devotional…

Ik weet niet of jullie het al via een of ander kanaal hebben opgevangen, maar mijn vrouw en ik zijn in een negen-maanden-sabbatical (‘in verwachting van…’?). Normaal zou die beginnen op 1 mei, maar door corona liep alles wat anders en is het vanaf 1 juli – tenminste 

gedeeltelijk –  ingegaan. Een rustiger levensritme is voor ons nodig om onszelf niet voorbij te lopen, en vooral Gods stem weer te kunnen horen. Sabbat houden is heus geen simpele opdracht: loslaten is niet gemakkelijk want onze jukken/verantwoordelijkheden ‘kleven’ aan ons, en deze afleggen is een oefening in vertrouwen. De positieve vraag is ook belangrijk, voor ons allemaal trouwens: wat doe je dan wél? Wat hebben mijn lichaam, ziel én geest nodig om in Gods rust te komen en weer te herbronnen? We zijn er volop mee bezig en hopen later veel meer te kunnen delen…

Ik heb mij ook afgevraagd of ik in deze sabbatsperiode al mijn schrijversactiviteiten moest afleggen of niet. Anders gezegd: is schrijven voor mij werk of rust? Op zich schrijf ik graag, en het bouwt mezelf ook op. Boeken voor een seculier publiek ervaar ik wel als geestelijke strijd, maar een boek schrijven voor geestelijke opbouw van christenen is iets wat mijzelf helpt focussen op al Gods heerlijke waarheden en beloften. Dus heb ik besloten om een devotional te schrijven over hetzelfde onderwerp als het laatste hoofdstuk van mijn boek over godsbeelden: het kennen van God! Het worden dus 365 korte stukjes met een dagelijkse meditatie over de vele facetten van God en het levenslange proces om Hem beter te leren kennen. “God kennen” is namelijk volgens Jezus de essentie van het “eeuwige leven” (Joh. 17:3)! We zouden hier dus beter goéd in worden, nietwaar? Enfin, het zal wel 1,5 à 2 jaar duren vooraleer dit af is.