Een nieuwe denktank wordt opgericht: ‘Inspiratio’ (6 juni)

Sinds enkele jaren voel ik het steeds meer in mijn hart branden om voor de reguliere/seculiere media te schrijven: om een andere stem te laten horen in onze maatschappij, zeker in de grote ethische debatten. Dat was ook de reden waarom ik vorig jaar (maart) de ‘open brief aan de VRT schreef, omwille van een grote eenzijdigheid in haar berichtgeving. In diezelfde tijd kreeg ik bezoek van twee andere mannen met exact hetzelfde verlangen, en zo begon de idee te borrelen om een nieuwe denktank op te richten. Na meer dan een jaar borrelen en brainstormen is het zover: op 6 juni wordt ‘Inspiratio’ officieel gelanceerd in hartje Brussel!

Waar gaat het om? Inspiratio is een denktank die in de reguliere media een waardevolle en waarden-bewuste stem wil laten klinken die tegenwoordig weinig of niet gehoord wordt. Ze baseert zich op het judeo-christelijk gedachtengoed en wil schrijvers, denkers en sprekers bij elkaar brengen voor een positief, opbouwend en hoopvol geluid, op het snijpunt van maatschappij en spiritualiteit. Ze wil naar eigen zeggen ‘geïnspireerd en inspirerend, waarde(n)vol en cultuurkritisch, relevant en constructief’ zijn, en regelmatig onderbouwde artikels sturen naar de pers rond actuele maatschappelijke thema’s.

Op 6 juni zal het 12-puntenplan van Inspiratio voorgesteld en toegelicht worden en zal er gelegenheid zijn tot vragen. Ook de pers is uitgenodigd.

Wanneer en waar? Dinsdag 6 juni 20u00, Koloniënstraat 56, 1000 Brussel (op 350 m. van het Centraal Station)

Als u hier graag bij wil zijn, voor de praktische organisatie willen we vragen om uw komst te bevestigen (naar info@inspiratio-denktank.be – ten laatste op 4 juni a.u.b.).

De initiatiefnemers zijn Karel Buntinx, Ignace Demaerel, Tim Brys, John van der Dussen

De website is: www.inspiratio-denktank.be (gaat pas online op 6 juni)