Het geestelijke klimaat van België

“HET GEESTELIJKE KLIMAAT VAN BELGIË: WAAROM EN HOE BIDDEN?”

(De vernieuwde editie van het gebedsboekje ‘Geestelijke Geschiedenis van België’)

 

Gebedsnetwerk.be (1998) en Pray4belgium (2003) zijn al vele jaren actief om gebed te mobiliseren en te coördineren in en voor België. Daarom werd in 2008 een boekje gepubliceerd over de “Geestelijke geschiedenis van België” (22 blz.) met wat basisgegevens over ons land, historische feiten en achtergrondinformatie, nuttig en nodig om te weten voor iedereen met een gebedshart voor ons land. Daarvan zijn er ± 3500 de wereld ingegaan, waarschijnlijk naar alle continenten van deze aardbol.

Maar na tien jaar was dit boekje zeker aan een update toe, en tegelijk een revisie, uitbreiding en opfrissing: nieuwe statistieken, feiten en cijfers, maar bijv. ook een extra hoofdstukje over oude geestelijke bronnen zoals de Brabantse mystiek. De nieuwe titel is “Het geestelijke klimaat van België: waarom en hoe bidden?”, en het boekje is in vierkleurendruk en het telt 30 blz. Het is bedoeld voor iedereen die voor België wil bidden en daarvoor wat achtergrondinformatie wil. Er komen 23 onderwerpen aan bod zoals het ontstaan van België, de worsteling met onze identiteit, de geschiedenis rond Congo, de spanningen tussen Vlamingen en Walen, ethische kwesties, het geestelijk klimaat enz.

Er worden ook 30 gebedsonderwerpen aangereikt.

En tegelijk is ook de Franse en Engelse versie herwerkt en beschikbaar: deze zijn zeer geschikt om aan buitenlandse christenen te geven, omdat deze vaak heel gemotiveerd bidden voor België en het hen veel inzicht geeft in ons complexe landje.

De prijs is 4 € (5,50 €, verzending inbegrepen); vanaf 5 stuks: 3 € per stuk!

Bestellen via het bestelformulier

Ook als e-book beschikbaar bij Kindle Amazon (1,76 €).