Gebed – diep geworteld, wijd vertakt

‘Gebed – diep geworteld, wijd vertakt. 40 groeischeuten voor gebed en voorbede’ (2009)

De wereld van het gebed kunnen we vergelijken met een heel nieuw werelddeel waar we binnenstappen: bidden is een avontuur, waarvan je wel weet waar het begint, maar niet waar het eindigt.

Dit boek is bedoeld voor mensen die hun gebedsleven willen verdiepen en tot aan de randen deze wereld willen verkennen. Het is een bundeling van 40 artikels die in de loop der jaren geschreven werden voor enkele tijdschriften, en die herwerkt werden. Een deel ervan is rechtstreeks geïnspireerd door de Bijbel: een gebed, een persoon die bidt, een gelijkenis, een vers… Een ander deel zijn meer vrije artikels, geïnspireerd door een gebeurtenis, een anekdote, een hedendaagse vergelijking, een modern inzicht.

Deze beide benaderingen samen kunnen ertoe bijdragen om ons gebed dieper en rijker en breder te maken. Na elk hoofdstuk staan nog gespreksvragen, die zowel persoonlijk als in groep kunnen gebruikt worden. Het belangrijkste middel om te groeien in gebed is echter… het veel te doén! Zelfontdekte groeischeuten zijn altijd de kostbaarste.

Ignace Demaerel (1961) is medeoprichter van Gebedsnetwerk Vlaanderen (1998, nu ‘Gebedsnetwerk.be’), van Gebedsplatform Vlaanderen (2001) en nationaal coördinator van Pray4belgium (2003). Al vele jaren geeft hij onderwijs rond gebed en voorbede en schrijft hij hierover in diverse tijdschriften.

Bekijk de inhoudstafel (PDF)

Uitgeverij: Face to Face, Mechelen, 2009, 176 p.

ISBN 978 9074901000

Prijs: 19,90 EUR (met verzending: 22 €);

In overleg met de uitgever hebben we besloten dit niet meer te laten herdrukken. Maar dankzij alle moderne middelen kunnen we het echter wel nog onbeperkt digitaal ter beschikking stellen van iedereen die het alsnog wil hebben, lezen of ermee aan de slag gaan. Er zijn dus twee mogelijkheden om hem te krijgen: als e-book of pdf.

  • Voor wie met e-readers en tablets werkt, kan het gekocht worden als e-book (7,50 €): https://www.amazon.com/dp/B07P1NC11Q
  • Voor de anderen is het hier vrij downloadbaar als pdf-document (153 blz). Dit willen we in principe niet verkopen, maar een vrijwillige gift hiervoor op de rekening van Pray4belgium wordt geapprecieerd: BE69 9796 3530 8878 (BIC: ARSP BE22).