Mag God nog God zijn?

De clash van godsbeelden in een postmoderne tijd

Mijn nieuwste boek staat sinds 27 maart 2020 op de boekenplank te pronken naast zijn oudere broertjes: Mag God nog God zijn? – De clash van godsbeelden in een postmoderne tijd. (uitgeverij BC-BS, 332 p.)! Het gaat ditmaal over de vele soorten godsbeelden die in onze hoofden zitten of die we op de levensbeschouwelijke markt tegenkomen.

Korte samenvatting

God en godsdienst zijn niet dood te krijgen. Is de mens dan toch ‘ongeneeslijk religieus’? De religiemarkt wordt echter overspoeld door nieuwe, soms zelf gebricoleerde spiritualiteiten: is dit ‘veelkleurig pluralisme’ of eerder levensbeschouwelijke chaos? Mogen we ook kritisch kijken naar goden en afgoden? Welke voorstellingen van God zitten eigenlijk in uw en mijn hoofd? En zijn ze niet sowieso te klein? Bestaan er geldige criteria om misvormde godsbeelden te scheiden van authentieke? Dit boek overloopt christelijke en heidense beelden, ouderwetse en (post)moderne, westerse en oosterse, filosofische en irrationele, bizarre en mooie… Gemakkelijk is deze zoektocht zeker niet, maar wel noodzakelijk voor spirituele eerlijkheid. Want onze godsbeelden bepalen ingrijpend onze mensbeelden, en dus al onze dagelijkse keuzes.

Lees hier een fragment uit het boek.

Hier kan je een Knack-column (15-12-2018) lezen waarin ik al een speels voorproefje gaf van dit boek.

Hier kan je een blik werpen op de inhoudsopgave.

Wil je toch iets meer proeven? Hier kan je een uitgebreide samenvatting lezen (3 blz.). Of je kan ook 40 van de 101 stellingen lezen (deze ‘stellingen’ zijn de hoofdgedachten van het boek)…

Wil je de info over dit boek doorsturen of mailen naar vrienden en kennissen, download hier het persbericht en stuur hem door.

Op 22 juni werd ik telefonisch geïnterviewd door ‘Grootnieuws Radio’ in Nederland. Hier kan u de opname daarvan beluisteren (9 min.).

In september verscheen er een artikel/bespreking in het tijdschrift ‘De Vrijdenker’, het maandblad van de vrijdenkersvereniging ‘De Vrije Gedachte’ in Nederland; ik heb in hun artikel ook telkens mijn repliek op hun argumenten (in rood) toegevoegd.

Boekgegevens:

Uitgeverij BC-BS (samenwerkingsimprint van Boekencentrum en Boekscout).

Verschijningsdatum: 27-03-2020

Aantal pagina’s: 332

ISBN: 9789464031058

Geïllustreerd: ja

Uitvoering: paperback

Verkoopprijs: € 23,99 (inclusief kosteloze verzending in Nederland en België)

Lees de eerste (2) recensies reeds nu!

Bestellen:

Direct bij de auteur (dit gaat het snelst voor België)

Bij Boekscout.nl (beter voor klanten in Nederland)

Bij bol.com